Sunday, October 21, 2012

Impian

bAbbLinG bY nAmeLeSs
Luahan rasa versi tak colorful dan santai. Ala diari. *perlu ke bagitau*

Aku tak ada cita2, tapi aku ada impian. *geli sikit mukadimah*
Dari dulu lagi memang perasan dan berangan tinggi gila nak jadi lecturer. Bukan sebab the excitement of teaching ke, the socialization with the students.. Nope.
Tapi dulu time naif fikir, sambung belajar untuk jadi lecturer.
My point is, saya nak sambung belajar. Sekarang fikir, tak semestinya jadi lecturer. Dang! *faham tak*
Kiranyaaaaaa... impian aku sebenarnya ialah nak sambung belajar. Kah3.

kejap. sabar. Jangan menuduh aku tak tentu pasal. *padahal korang tak kata apa pun*
Ada terms and condition untuk sambung belajar.
Kenapa aku nak sangat sambung belajar sebenanrnya? * sambungan*
Sebab, aku nak sambung kat luar negara. Aku nak hidup kat luar negara. Teringin nak build self independence yang kuat. Boleh tak? 

Aku nak sambung Master je. Cukuplah. Tak payah lama. Kalau bosan kerja kat hospital *atau dah tak ada siapa nak ambik bekerja*, aku jadi lecturer. Lepas berjaya bergelar lecturer, baru second thought untuk PhD.

Masalah *atau alasan* besar yang aku alami sekarang ialah, takut. Serius. Takut nak memulakan langkah baru. Takut menyesal sebab kerja seakarang dah selesa *walaupun stress nak mati, rasa tak ada life*.

Masalah kontra pula, aku dah triple stress dengan kerja sekarang walaupun dah 2 tahun 4 bulan kerja. Stress dengan management yang particular melampau, stress sebab kena kerja dengan arrogance doctors yang layan kita macam slave, stress dengan kebosanan dan workload yang besar. 

Aku nak sangat bina hidup baru, improve diri sendiri especially dalaman yang tak berapa nak strong. Aku nak sangat something new and fun. Tapi, aku takut. :'(

1 rEveRsE bAbbLinG =) on "Impian"

padilchan on November 4, 2012 at 4:02 PM said...

two typo error. camne nak amek master???

i. sebenanrnya
ii. seakarang

xsupport langsung rite... haha~

 

~nAmeLesS BabBleR~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal